Zo werkt een vog aanvraag

vog aanvraag

Heb je een vog nodig? Dan ben je ongetwijfeld aan het solliciteren op een nieuwe baan. Dat is de meest voorkomende situatie waarin om een vog wordt gevraagd. Een vog aanvraag is niet ingewikkeld maar je moet wel even weten waar je moet zijn.

Een vog gaat over je gedrag

Een vog vraag je aan om aan te kunnen tonen dat je geen strafblad hebt en geen misdrijven heeft begaan die invloed kunnen hebben op het werk wat je gaat uitvoeren. Mensen die met kinderen werken worden bijvoorbeeld vaak gecheckt via deze weg, maar ook mensen die bij banken werken of in een andere situatie met gevoelige informatie om moeten gaan. De vog aanvraag doe je bij de gemeente maar er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken.

Snel aanvragen

Naar je gemeente

Je moet in ieder geval bij de gemeente zijn voor een vog. Hoe dit proces werkt, hangt af van de gemeente waar je woont. In sommige gemeenten kun je de vog alleen aanvragen door langs het loket te gaan. Soms kun je daar een afspraak voor maken zodat je niet in de rij hoeft te wachten. Dat is echter niet altijd het geval. De vog wordt vaak met enkele dagen of een week naar je toe gestuurd in de post. Betalen doe je vooraf. Ook dit verschilt per gemeente maar meestal is het meer dan 10 euro. 

Specifieke beroepen

Online

Bij sommige gemeenten kun je de vog online aanvragen. Dan vul je een formulier in op het internet en wordt de vog naar je toe gestuurd. Grappig genoeg is dit vaak nog goedkoper dan langs gaan. Het is helaas niet een optie die elke gemeente kan aanbieden.