Zo bescherm jij je game PC tegen hackers en aanvallen.

Voor de echte gamers onder ons bestaat er de game PC. Een speciaal ontwikkelde apparaat om zware games zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. De kwaliteit van de game kan met een game PC zoveel mogelijk gegarandeerd worden. Het beeldkwaliteit is beter, de game zal niet vastlopen en de game heeft veel meer mogelijkheden. De kosten kunnen flink oplopen, maar dan heb je ook zeker wat! En als je een echte game liefhebber bent dan is het zeker een aanrader om er één aan te schaffen. Maar als echte gamer, met misschien al een game PC, ben je ook wel bekend met de gevaren rondom het gamen online.  Maar geen stres, hier volgend lees je hoe je dit kunt aanpakken.

Wat zijn de gevaren?

Het meest bekend onder gamers is een DDoS-aanval. Tijdens deze aanval zal er ontzettend veel data naar een IP-adres gestuurd word en hierdoor het adres zal crashen. Vooral grote bedrijven zijn hierbij het doelwit, wat natuurlijk ook nadelig is voor de gebruiker van dat netwerk. Daarnaast moet je ook je IP-adres willen beveiligen en geheimhouden. Zodra dit namelijk in de verkeerde handen valt kan je echt adres hierbij ook bekend worden. Dit kan resulteren in het ontvangen van dreigementen. Daarnaast kan het ook gebeuren dat met behulp van jouw IP-adres iemand ook jouw persoonsgegevens ontvangt. Met deze gegeven kan iemand identiteitsfraude plegen. Ook is hacken nog niet uit de tijd en kun je bij zo een aanval veel geld aan verliezen.

Wat kun je eraan doen?

Het blijft altijd lastig in een omgeving die zich zo snelt innoveert. Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kan ondernemen om het gevaar zo veel mogelijk te verkleinen. Zo zou je bij zoveel mogelijk accounts tweestapsverificatie moeten aanzetten. En waar dit kan, zet deze verificatie op je telefoon. De kans is namelijk klein dat de hacker toegang heeft tot en je account en je telefoon. Daarnaast is het veiliger om gebruik van je eigen internetabonnement met het liefst een VPN. Dit zorgt voor een extra obstakel omdat zo je IP-adres verborgen is. Een andere tip is om bij het streamen zo weinig mogelijk persoonlijke gegeven mee te geven. Gebruik dus niet je eigen naam en al helemaal niet je officiële adres met andere gamers. En natuurlijk is het een must om een goed werkende antivirusscanner op je computer te zetten. Zo bescherm jij je PC tegen malware en ransomware en geven ze je een notificatie wanneer je een boosaardig document download.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *