Wat leer je op de account manager opleiding?

Ben je bekend met Fabius Opleidingen? Deze opleider biedt diverse opleidingen op MBO niveau aan voor banen waar te allen tijde veel vraag naar is vanuit het bedrijfsleven. De kans dat je na het afronden van een opleiding bij Fabius een goede baan vindt is dus vrij groot. Eén van de opleidingen waarvoor je kunt kiezen is de account manager opleiding. Al binnen een half jaar kun je jouw diploma behalen. Deze diploma geeft je een streepje voor op andere gegadigden tijdens een sollicitatie. Bovendien heb je geen vooropleiding nodig en wordt deze cursus op 50 locaties door heel Nederland gegeven. Maar nu de belangrijkste vraag nog: wat houdt de account manager opleiding precies in?

De inhoud van de account manager opleiding?

Binnen de organisatie van een bedrijf zijn er functies die simpelweg niet mogen ontbreken. Een secretaresse is hier een goed voorbeeld van, maar ook een account manager is een functie waar altijd wel vraag naar is. Als je een dergelijke functie wilt uitvoeren, is de kans dat je snel een baan vindt aanzienlijk. Tijdens de opleiding leer je te werken binnen een commerciële omgeving en hoe je het beste klanten kunt benaderen. Zo leer je hoe producten te verkopen zonder hierbij de behoeften van de klant uit het oog te verliezen.

Je bent niet alleen een belangrijke spil als het gaat om de relatie met de klank, maar ook voor de medewerkers van je bedrijf. Daarom speelt relatiebeheer een belangrijke rol tijdens deze opleiding. Tevens is netwerken een groot onderdeel, een vlotte babbel is dus zeker een plus! Echter zal je ook goed moeten plannen en analyses uit moeten voeren om zo te kunnen excelleren in je vak. Account manager is een uitdagend en veelzijdig vak.