Waarom elke pandeigenaar een facilitair manager moet hebben

Facilitair manager

Wie panden in zijn of haar bezit heeft, zal ook te maken krijgen met onderhoud. Dat hoort erbij, of je de panden nu gebruikt als kantoor, winkelruimte of woningen. Met name in de eerste twee situaties is het prettig om een facilitair manager in te huren. Waarom? Omdat jij wel iets beters te doen hebt dan de hele dag in je pand aanwezig zijn om overal op te letten. Een facilitair manager wordt ervoor betaald en weet precies wat er moet gebeuren, zodat jij er niet meer over na hoeft te denken.

Facilitair manager

Taken

Wat een facilitair manager precies doet, hangt af van jouw behoeften en het pand waar hij of zij actief is. Enkele van de taken kunnen zijn:

  • contact houden met leveranciers
  • zorgen voor faciliteiten zoals bureaus en stoelen
  • onderhoud van voorzieningen zoals koffie en thee
  • IT en soortgelijke taken
  • toezicht houden bij verbouwingen

Maar er is nog meer wat een facilitair manager kan. Wat en hoe hangt af van de persoon die je inhuurt maar vaak kun je een takenpakket van een facilitair manager samen aanpassen en samenstellen.

Facilitair manager

Hoe vind je een facilitair manager?

Er zijn meerdere manieren om aan een goede facilitair manager te komen .Er zijn namelijk genoeg mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Je kunt onder andere een vacature openzetten via een vacaturesite. Je krijgt dan te maken met een zelfstandig ondernemer of een persoon die jij direct in dienst neemt. Vind je het geen fijn idee om daar aan vast te zitten? Dan kun je een bedrijf inhuren.