Waarom een stille PC goed is voor de productiviteit

stille PC

Computers zijn op vrijwel elk kantoor nodig. Van mails beantwoorden tot boekhouding, het besturen van machines en het opslaan en bewerken van data. Kortom: in eindeloos veel werksituaties zijn computers nodig. Ze maken echter ook veel lawaai. Een stille PC is dan de oplossing. 

stille PC

Waarom stille PC’s? 

Stel je eens voor hoeveel geluid en computer kan maken, bijvoorbeeld de pc die je thuis hebt staan. Als de computer hard moet werken of het is warm dan kan het apparaat flink geluidsoverlast veroorzaken. Dat is niet zo erg als je slechts een computer hebt en deze staat ook nog in een aparte kamer, wat thuis natuurlijk vaak het geval is. De pc staat zelden naast je bed.

Maar hoe doe je dit op kantoor? Daar staan vaak tientallen of zelfs honderden computers tegelijk te draaien. Het wordt daardoor warm maar ook lawaaierig. Computers maken nu eenmaal veel geluid. Of toch niet? Je kunt namelijk ook kiezen voor een stille pc. Ja ,dat lees je goed. Er zijn speciale pc’s die zo ontwikkeld zijn dat ze amper geluid maken. In een ruimte met veel computers is dit niet alleen prettig, het is hoognodig. Stille pc’s zijn de toekomst.

stille PC

Speciale eisen

Als je dan toch besluit om stille pc’s aan te schaffen voor je kantoor dan is er nog een ander groot voordeel aan deze apparaten. Omdat ze vaak op maat worden gemaakt voor jouw onderneming kun je specifieke eisen voor de computers meegeven aan de producenten.