Waarom Bali zo’n populaire reisbestemming is

De laatste jaren is Bali steeds meer in trek onder reizigers. Het Indonesische eiland trekt jaarlijks duizenden enthousiaste bezoekers en is één van de populairste vakantiebestemmingen volgens verschillende reisorganisaties. De oude cultuur, de gastvrijheid en exotische natuur maken het een totaalplaatje voor de ultieme vakantie. In deze blog zullen we deze drie redenen voor de Bali hype wat verder toelichten.

Cultuur in Bali

Bali heeft een oude en rijke cultuur. Wanneer je op zoek gaat naar de beste plaatsen voor cultuursnuiven in Bali, dan kom je al snel bij de stad Ubud uit. Deze stad, gelegen tussen de gelaagde rijstplantages, zou het culturele centrum van Bali zijn. Hier kun je bezoeken brengen aan musea, winkels en toeristische bezienswaardigheden. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de stad of doe mee met een yogales. Zo leer je ook makkelijker inwoners en de cultuur in Bali kennen.

Gastvrijheid

Wanneer je iemand spreekt die naar Bali is geweest, zul je je vaak horen dat de gastvrijheid in Bali opvalt. Op straat zou je dan ook wat vaker aangesproken kunnen worden, en je zult wat vaker uitgenodigd worden om ergens aan mee te doen. Veelal zijn het personeel in hotels, restaurants en in winkels vriendelijk en behulpzaam. Dit maak je verblijf tijdens een rondreis Bali een stuk leuker.

Natuur in Bali

Indonesië heeft torenhoge vulkanen, ongerepte jungles en een enorme kustlijn. Iets waar we in dit kikkerlandje alleen van kunnen dromen. Bali staat bekend om de schitterende omgeving die het te bieden heeft. Eén van de populaire parken is bijvoorbeeld het West Bali National Park. Ook de kustlijn is iets waar je uren kunt vertoeven. Je kunt hier prima genieten van rustige zonsondergangen, zwemmen in de vele baaien en koraaltuinen, of ga actief surfen!

Rondreis Bali

Ben ook je enthousiast geworden over Bali maar weet je niet goed hoe je zo’n reis zou moeten plannen? Het kan veel schelen om een georganiseerde individuele rondreis Bali te boeken, waarbij je toch alle ruimte hebt om je eigen wensen er aan toe te voegen en bepaalde dingen aan te passen. Stel dat je alleen alle hotels zou vastleggen, dan kun je toch de verdere invulling van je reis aanpassen.

Daarbij heb je dan ook direct een aanspreekpunt voor advies over Bali. Zij hebben vaak deskundigen die een land goed kennen en weten waar je op moet letten en wat je wel en niet moet doen. Zij kunnen je dus goed helpen met jouw reis.

Alvast veel reisplezier!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*