TV liften: handig én luxueus

Stel je voor; je hebt net een nieuwe televisie gekocht (misschien wel die ene 4K TV waar je al zesendertig keer langs bent gelopen bij de Media Markt totdat hij in de aanbieding was) en je wilt hem op de mooiste en fijnste manier neerzetten. Maar alle kastjes zijn net te hoog, of te laag, of net te wiebelig. Wat doe je dan? Heb je ooit weleens gehoord van TV liften?

Je kan je nieuwe TV natuurlijk gewoon op een kastje neerzetten, maar soms wil je net even iets speciaals doen voor je nieuwe aanwinst. Er zijn veel soorten TV liften, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat het een installatie is waar je je TV aanhangt, zodat je hem vervolgens met een klik van een afstandsbediening kan bewegen. Sommige TV liften gaan alleen omhoog of omlaag, anderen laten je TV uit de muur komen. Wat voor soorten zijn er allemaal? Laten we eens kijken.

Al die soorten

Allereerst heb je Pop Ups en Pop Downs. Deze lijken voor zich te spreken, maar bij deze TV liften komt je televisie dus uit een muur, plafond of kastje. Bij een Pop Up komt hij van onder naar boven, bij een Pop Down glijdt hij zo uit een plafond of ander element in je woonkamer. 

Je hebt ook TV liften met een draaibare arm. Bij dit type komt je televisie zijwaarts uit een kast of muur, maar kan hij vervolgens, door middel van de draaibare arm, elke kant op worden gedraaid. Als je dus in de keuken televisie wilt kijken draai je je TV naar de keuken, en als iemand anders het daar niet mee eens is omdat die ene voetbalwedstrijd op TV is, draait die hem gewoon weer terug.

Ook heb je de muurpaneel TV liften. Dit systeem doet mij altijd denken aan zo’n oud huis uit een detectivefilm, met honderden geheime gangen en kamers. Hierbij zit de televisie namelijk achter een muurpaneel of schilderij (of iets anders met een muurpaneel-schilderij-achtige vorm). Dit schuift aan de kant, en de televisie komt naar voren bij activatie.

Denk dus goed na over wat voor soort TV lift je graag wilt. Dit lijstje is pas een tipje van de sluier, er zijn er nog zo veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *