Tips voor het huren van een afvalcontainer

Transporteren

Wil je een afvalcontainer huren om je afval op te laten halen? Zodra je hiervoor een geschikt containerverhuur bedrijf hebt gevonden en een container wilt bestellen, zijn er nog wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wij geven je in dit artikel enkele tips voor het huren van een afvalcontainer.

Tip 1: Bekijk wat voor container je nodig hebt

Je kunt afvalcontainers huren voor bouwmateriaal, puin, hout, karton, tuinafval of grond. Voordat je aan de klus begint is het slim om te kijken wat voor container je precies nodig hebt. Het kan ook zo zijn dat je meerdere containers moet bestellen. Schat ook direct het juiste formaat in.

logo vermeer

Tip 2: Controleer of je een vergunning nodig hebt

Als je een container op je eigen terrein plaatst (op je oprit of in de tuin), is dit geen probleem. Maar als je een container daarentegen op gemeentelijke grond plaatst (parkeerplaats of stoep), heb je wel een vergunning nodig. Ook kan het dan zijn dat je stoepbelasting moet betalen aan de gemeente.

Tip 3: Houd bij het plaatsen en ophalen voldoende ruimte vrij

Wellicht past de container prima op één parkeerplaats, maar de vrachtwagen heeft ook ruimte nodig bij het plaatsen en ophalen. Je kunt er vanuit gaan de vrachtwagen dan in totaal drie parkeervakken nodig heeft. Het is belangrijk dat deze ruimte beschikbaar is, anders komt de vrachtwagen voor niets. Je kunt daarom het beste voor het plaatsen en het ophalen wat pionnen plaatsen, zodat de parkeerplaatsen zijn afgezet.