Schoenen maken de man

heren sneakers

De ogen zijn misschien de ramen naar de ziel maar schoenen zijn de ramen naar alle andere aspecten van een persoon. Het is algemeen een cliché dat vrouwen ontzettend van shoppen en schoenen houden terwijl mannen liever niet te veel over kleren en schoenen nadenken. Maar waar mannen wel om geven is de mening die vrouwen over ze hebben.  En is het niet logisch dat als vrouwen veel waarde en aandacht hechten aan hun eigen schoenen, ze dit ook doen betreffende de schoenen van de mannen die ze tegenkomen?

Schoenen en persoonlijkheid

De realiteit is dat schoenen veel zeggen over iemand als persoon. Ze kunnen vertellen dat iemand lui is (sokken met slippers), Sportief (sportschoenen of sportieve sneakers). Kakkerig, creatief of zakelijk etc. Het is ook bekend dat vrouwen mannen veel meer beoordelen op schoenen dan andersom. Daarom is het voor mannen belangrijk om aandacht te schenken aan wat voor schoenen ze dragen. In dit artikel bespreken we wat verschillende soorten schoenen zeggen over mannen. Natuurlijk is dit geen harde wetenschap maar het zijn wel trends die we uitwijzen over wat voor mannen wat voor schonen dragen.

De eerste soort schoenen die ik wil bespreken zijn Vans. Deze comfortabele schoenen geven aan dat de man in kwestie makkelijk in de omgang is en niet al te strak gekleed wil zijn. Desondanks heeft hij wel enig bewustzijn van mode. Persoonlijk heb ik Vans gedragen tijdens mijn middelbare school en studentenperiode. Voor deze leeftijdsgroepen zijn het fantastische schoenen. Maar wanneer je je carrière begint is het waarschijnlijk tijd voor wat meer professionele schoenen.

Woestijn laarzen

Steeds populairder momenteel zijn de zogenaamde woestijn laarzen. Deze suede enkel schoenen zijn zeer mannelijk, niet opvallend en geven een soort ruigheid af. Deze man zal waarschijnlijk graag buiten zijn. Desondanks zijn de schoenen ook steeds populairder bij carrière tijgers in grote steden. Compleet tegenovergesteld is, of in ieder geval lijkt, de man die ‘driving mocs’ draagt. Dit is een man met stijl maar ook een man die meestal uit bepaald klimaat komt om het zo te stellen. Het zijn schoenen die vaak gedragen worden door jongens in het studentencorps. Deze mannen hebben stijl en zijn ambitieus maar kunnen ook veel aandacht vragen en waarde hechten aan status.

We kunnen in dit artikel natuurlijk heren sneakers onbesproken laten. Sneakers zijn de meest populaire soort schoenen onder mannen onder andere omdat er zo veel verschillende soorten sneakers zijn en ze bruikbaar zijn voor verschillende situaties. Met een paar goede sneakers kunnen mannen het al heel ver redden. Sneakers hebben wel stijl en zijn urban modern.