Normaal laminaat of toch quick step?

Dit weekend ben ik samen met mijn vriend in de wereld van de laminaat vloeren gedoken. We hebben ons laten informeren bij Quick Step Laminaat zij weten alles over laminaatvloeren en wat allemaal op de markt is op het moment. Zelf dacht ik altijd dat je een soort laminaat had en die kon je in meerdere kleuren krijgen, nou niet is minder waar de keuze is reuze!

 

Kleuren en designs

Zoals ik al zei de kleuren en designs van laminaat vloeren zijn eindeloos. Ik denk dat je het zo gek niet kan bedenken en ze hebben in die kleur. Ook de verschillende designs  zijn oneindig. Daarom is het verstandig voor dat je laminaat gaat kopen eerst goed bedenkt wat je wil met de ruimte waar de vloer komt te liggen. Als je bijvoorbeeld een ruimte knusser wil maken wordt een donkere laminaat vloer geadviseerd.

 

Standaard?

Of je laminaat nog standaard kan noemen weet ik niet het is de afgelopen jaren zo ontwikkeld dat het een geweldig product is geworden die voldoet aan vele wensen. Ook is het onderhoud en de levensduur van laminaat erg duurzaam dus dat is voor je portemonnee erg voordelig en het is tijdbesparend. De mogelijkheden zijn eindeloos dus een standaard laminaatvloer dat zit er niet meer bij.

 

XXL laminaat

Helemaal hip tegenwoordig is de XXL laminaat dit zijn brede planken laminaatvloer. Het is eigenlijk het grote broertje van de standaard laminaat vloer. De afmeting zijn een stuk groter waardoor je een ruimte veel groter kan laten ogen, helemaal schrikt voor de kleinere kamers die wat optisch bedrog kunne gebruiken. Zelf vind ik dat XXL laminaat een luxe uitstraling heeft.

 

Vinyl laminaat

Een veel gebruikte laminaat omdat het door PU toplaag die er op zit extra goed tegen een stootje kan. Hierdoor is deze vloer stevig en gaat lang mee zonder krassen en andere gebreken. Ook is deze vloer enorm geluiddempend dus als je in een stad woont is dit de perfecte vloer voor jou en had ik al gezegd dat het enorm geschrikt is voor vloerverwarming?

 

Met of zonder?

En als je dan al deze keuzes hebt gekeken kan is er nog één laatste optie en dat is wil je de vloer met of zonder v-groef? De v-groef is de gleuf die je bij sommige laminaat vloeren tussen de rijen in ziet. Het leuke is dat je hier een keuze in kan maken want het geeft de ruimte een andere touch.