Kerstpakketten die niet in de smaak vallen

Kerstpakketten

Elk jaar weer is het een stressvolle aangelegenheid voor wie er dan ook verantwoordelijk is: het uitzoeken van de kerstpakketten. Want hoe moet je nou iedereen tevreden houden en toch onder je budget blijven? Een kerstpakket moet namelijk ook weer niet duizenden euro’s kosten. Bovendien wil je het jezelf niet te ingewikkeld maken en iets kiezen waar iedereen blij mee is. En dat is heel moeilijk.

Groot aanbod

Voedsel is geweest

Een pakket met voedsel is leuk, maar het is echt alleen leuk als de kwaliteit goed is. Er zijn bijvoorbeeld pakketten waar producten in zitten die gewoon alledaags zijn. Een pak pasta krijgen of een pot pindakaas is voor veel mensen gewoon niet leuk. Het voelt dan niet alsof je een speciaal cadeau hebt gekregen maar meer alsof je boodschappen hebt gedaan. Hoewel de traditie is om voedselpakketten te geven is dit echt lang niet zo populair meer. Tenzij je bijvoorbeeld een heel thema eraan hangt. Een pakket met allerlei Spaanse of Italiaanse delicatessen doet het dan wel weer heel goed. Dat zijn namelijk verwenproducten die mensen niet snel elke dag voor zichzelf kopen.

Unisex

Te laat met je pakket

Een kerstpakket cadeau doen, dat doe je op tijd. Dus niet eind december, of als je vertraging hebt zelfs januari. Het is niet leuk voor je medewerkers dat ze hun pakket pas krijgen als iedereen het al gehad heeft. Je kunt beter te vroeg dan te laat zijn als je mensen blij wil maken.