Je leven financieel op orde

Er zijn helaas heel veel mensen in Nederland die gebukt gaan onder financiële problemen. Vaak zijn mensen op jonge leeftijd te onbezonnen qua het besteden van geld en gaan ze verkeerd om met de eerste creditcards die ze krijgen. Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook steeds meer jonge mensen die in een situatie terecht komen waar ze een studielening hebben die ze moeten afbetalen. Wanneer je net aan je carrière begint is het niet bepaald fijn om met een flinke schuld opgezadeld te zitten. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips en tactieken om je leven financieel op orde te krijgen en te houden.

Vermijd studieschuld

Studeren is natuurlijk een hele leuke tijd in je leven. En het is ook de periode studenten zichzelf echt klaarstomen voor hun carrière. Maar helaas zijn er steeds meer studenten die met een significante studieschuld van hun studie afkomen. Dit kan negatieve gevolgen hebben op bijvoorbeeld het krijgen van een hypotheek. Het is dan ook zeer verstandig om te proberen zo min mogelijk studieschuld op te bouwen. Een goede manier om dit te doen is door een bijbaan te krijgen tijdens de studie en kijken of je financiële hulp van familie kunt krijgen tijdens je studie.

Werk aan je spaarrekening

Het is ontzettend belangrijk om altijd geld te hebben staan op je spaarrekening. Op deze manier voorkom je namelijk dat je in financiële problemen komt als je een tegenvaller hebt. Stel dat je door onvoorziene omstandigheden bijvoorbeeld je baan kwijtraakt. Als je ongeveer een jaarsalaris op je spaarrekening hebt staan dan hoef je je niet heel druk te maken en kun je op zoek gaan naar een betere baan. Maar als je geen noodmiddelen hebt dan kom je plotseling in de financiële schulden en zul je heel veel stress hebben en natuurlijk ook geld kwijt zijn aan rente.

Leven met schulden

Het is natuurlijk toch goed mogelijk dat je toch schulden hebt opgelopen en de vraag is dan hoe ga je hiermee om. Het is belangrijk om onder je inkomen te gaan leven en deze schulden zo snel mogelijk af te betalen. Zoals ik aangaf kan het lastig zijn om toegang te hebben tot bepaalde financiële diensten als je in het verleden moeite hebt gehad met het schulden afbetalen. Bijvoorbeeld een lening voor een auto of een huis. Als je een auto nodig hebt is er gelukkig wel nog de mogelijkheid van een auto leasen met negatieve bkr. Je kunt dan een auto leasen zelfs als je in het verleden krediet problemen hebt gehad.