Is de functie recruiter wat voor jou?

recruiter

Veel functies worden tegenwoordig complexer, alles moet beter. Om te zorgen dat het beter gaat, is het belangrijk om te zorgen voor medewerkers met exceptionele skills. En deze medewerkers zijn vaak niet gemakkelijk te vinden. Deze mensen zijn gewild en gaan vaak naar de highest of best bidder. Grote bedrijven hebben daarom vaak een recruiter in huis. Een recruiter die het bedrijf goed kent, de core values deelt en een groot netwerk heeft. Welke opleiding moet je hebben genoten? Wat moet je allemaal kunnen als recruiter? Dat lees je in dit artikel.

Gerelateerde link: Novicum

Opleiding van een recruiter

Een recruiter moet minimaal een hbo-opleiding hebben genoten. Er is geen hbo-opleiding speciaal toegespitst op de functie recruiter. Vaak zie je dat mensen die recruiter zijn verschillende achtergronden hebben. Veel mensen hebben de opleiding human resource management afgerond. Ook zie je dat veel mensen de opleiding personeel en arbeid hebben afgerond. Ook zijn er recruiters met een commerciële achtergrond. Sommige hebben psychologie gestudeerd. Heb je niet zo’n soort opleiding genoten? Dan is het verstandig om een cursus of opleiding te gaan volgen.

Welke skills moet je bezitten?

Het is belangrijk dat je creatief bent als recruiter. Het kan zijn dat het lang duurt voordat je een geschikte kandidaat kan aandragen. Dan heb je wel een dosis creativiteit nodig om toch die ene kandidaat te vinden. Ook is het belangrijk dat je genoeg energie in je werk legt. Wil jij als recruiter echt een bepaalde persoon aantrekken voor een functie. Zet dat echt je beste beentje voor. Het is daarnaast belangrijk dat je goed met mensen overweg kan, je moet communicatief sterk zijn. Ook moet je gericht zijn op het einddoel, een geschikt iemand vinden voor de functie. Het is ook belangrijk dat je kunt samenwerken. Alleen werk je misschien sneller, samen bereik je meer dan één.

Solliciteren als recruiter?

Als je ergens gaat solliciteren als recruiter is het belangrijk om te weten welke tone of voice je moet gebruiken. In elke beroepsgroep is dit weer anders. Als recruiter moet je je hierin aanpassen. Kortom, het is belangrijk dat je veelzijdig bent!