Hoe zorg je ervoor dat werknemers met plezier hun werk doen?

executive coaching

Het is belangrijk om te zorgen voor tevreden werknemers. Als werknemers met plezier naar hun werk gaan, zijn ze vaak productiever. Daarnaast zorgt werkplezier voor een goede sfeer tussen de werknemers. Als er een goede sfeer heerst in de kantine, in de kantoorruimte of in de winkel dan is dit natuurlijk alleen maar voordelig. Natuurlijk moet er serieus gewerkt worden, maar zolang het werk er niet onder lijdt, is het goed. Hoe zorg je dat medewerkers met plezier hun werk kunnen doen? Dat lees je hier!

Stel gemeenschappelijke doelen

Als werkgever is het belangrijk om medewerkers te stimuleren hard te werken. En als er hard gewerkt mag worden, dan hoort daar een gepaste beloning bij. Door gemeenschappelijke doelen te stellen werk in je hand dat medewerkers elkaar stimuleren. Als medewerkers weten dat er een extra beloning in het verschiet ligt, dan gaan ze daar hun best voor doen. Hoe concreter het doel, hoe beter. Stel doelen voor het individu, het team en het bedrijf.

Goed personeelsbeleid

Het is belangrijk dat medewerkers zich vrij voelen om problemen aan te kaarten. Het kan zijn dat medewerkers dit niet graag doen omdat ze bang zijn dat het tegen hen wordt gebruikt. Door medewerkers anoniem verbeterpunten in te laten vullen over het bedrijf in het algemeen, tackle je dit probleem. Het is daarnaast belangrijk dat je medewerkers eerlijke kansen geeft. Het kan niet zijn dat iemand wordt voorgetrokken omdat een leidinggevende goed met deze medewerker kan. Wil je weten hoe je een goed personeelsbeleid neerzet als directeur of leidinggevende? Lees hier meer over executive coaching.

Zorg voor ontspanning

De meeste mensen werken 8 uur per dag. Het is moeilijk om 8 uur je koppie erbij te houden als medewerker. Geef de medewerker daarom voldoende pauze. Zet een dartbord, tafeltennistafel en/of tafelvoetbal in de kantine zodat medewerkers zich kunnen vermaken in de pauze.

Geef medewerkers vertrouwen en waardering

Medewerkers zijn in de eerste plaats mens. Mensen houden van complimentjes. Geef je medewerkers dus waardering en vertrouwen. Loop eens over de werkvloer en geef eens een gemeend compliment.

Beschrijf gezamenlijke waarden

Als bedrijf moet je ergens voor staan. Medewerkers moeten zich kunnen identificeren met de missie en de visie van het bedrijf. Een duidelijke missie en visie waar iedereen achter staat en naar handelt, zorgt voor meer plezier op de werkvloer.