Hoe kies je de beste zakelijke laptop uit?

Een zakelijke laptop vraagt om specifieke kwaliteiten. Ieder beroep of functie heeft bepaalde eisen waar een specifieke computer voor nodig is. Daarnaast vraagt een zakelijke laptop om een lange levensduur en moet het duurzaam in gebruik zijn. Een zakelijke laptop aanschaffen is dan ook niet bepaald makkelijk. Hier kun jij vast wel wat hulp bij gebruiken. Daarom gaat deze blog verder in op de vraag waar moet je opletten als je een laptop zakelijk gaat kopen? 

 

Let op de kracht van de processor en videokaart

Om lang plezier te hebben van de zakelijke laptop is het super belangrijk om te letten op de processor en de videokaart. Dit hangt sterk af van het beroep dat je uitoefent. Voer jij bijvoorbeeld standaard kantoor werkzaamheden uit zoals e mail beantwoorden, documenten typen, surfen op het internet en werk je in de cloud? Dan vraagt de laptop om niet zoveel vereisten wat betreft de processor en de videokaart. Eigenlijk is iedere laptop te gebruiken voor dit doeleinde. Mocht je veel werken met foto en video bewerk programma's zoals de programma’s van Adobe, dan heeft je computer meer geheugen nodig om de foto’s überhaupt op te kunnen slaan en een sterke processor om de programma’s te kunnen draaien. Ben je vooral bezig met intensieve videobewerking? Dan heb je de krachtigste processor nodig namelijk een Core i7 en minimaal 8 GB werkgeheugen. Met zo’n laptop kun jij je werkzaamheden perfect uitvoeren. 

 

Aansluitingen 

Ook dien je jezelf af te vragen welke andere apparatuur je in de toekomst allemaal wilt aansluiten op je laptop. Daar kun je de aansluitingen op afstemmen. Het zou immers zonde zijn als je een extra usb stick wilt aansluiten en de laptop heeft niet genoeg ingangen. Of een toetsenbord en muis, maar je kunt maar een van de twee aansluiten. Denk ook bijvoorbeeld na of het op een printer aangesloten moet worden of dat je op kantoor werkt op twee schermen. 

 

Software

Op welke software voert jouw bedrijf de werkzaamheden uit? Ben je vooral gebonden aan Windows programma’s of werk je vooral met programma’s die beter presteren op een Mac? Alhoewel het meestal wel mogelijk is om via installaties met programma’s te werken die eigenlijk niet op een Mac of Windows computer horen, is het fijner om direct aan de slag te kunnen en geen beperkingen te ervaren. 

 

Care pack

Als er iets met je zakelijke laptop aan de hand is dan is dat nog veel vervelender dan wanneer je de laptop gebruikt voor privé. Je moet iedere dag je werk normaal kunnen uitvoeren zodat je geen achterstanden oploopt. Kijk daarom of het mogelijk is om de laptop uit te breiden met het zogenoemde care pack. Mocht je laptop stuk gaan dan komt er de volgende dag een monteur langs in huis en werkt de laptop binnen een mum van tijd weer. Zo zit je gelukkig nooit zonder laptop.