Hoe een etagevloer je aan meer ruimte kan helpen

rooster

Vaak gebruiken we in een bedrijf elke vierkante meter die we kunnen krijgen. Toch vergeten we vaak dat je ook de hoogte in kan werken. Zeker als het gaat om opslag van producten, dan is dit een aanrader om meer ruimte te creëren in je magazijn of warenhuis. Met een etagevloer kan het.

Plus M2

Wat is een etagevloer?

Een etagevloer is een frame met een soort verdieping of plank waar je op kunt staan of producten op kunt plaatsen. De etagevloer zorgt voor een extra opslagruimte. Je kunt namelijk de hoogte in werken met je opslag.

Stel je voor: je hebt een tiental pallets op de grond staan. De pallets kunnen niet bovenop elkaar staan, dan raken ze beschadigd. Dan heb je eigenlijk een soort tweede verdieping nodig. Dat is precies wat de etagevloer is. Een tweede verdieping voor in je warenhuis. 

Synoniemen van etagevloer

Er zijn een heleboel verschillende termen die allemaal door elkaar worden gebruikt om de etagevloer aan te duiden. Wij noemen er hier een aantal op, zodat je ook online de beste producten kunt vinden en niet in de war raakt:

  • mezzanine
  • entresolvloer
  • tussenvloer
  • verdiepingsvloer
vloerafwerking

Materiaal van de etagevloer

Wanneer je online op zoek gaat naar de beste etagevloer voor jouw bedrijf, dan zul je al snel zien dat er talloze soorten materialen zijn om uit te kiezen. Bovendien is het heel belangrijk dat je de juiste draagkracht kiest. Welke producten wil je op de vloer kunnen zetten, en hoe zwaar zijn deze? Zo bepaal je de draagkracht.