Het perfecte internet abonnement

Leven zonder internet kan voor veel mensen niet meer. Het maakt niet uit of het gaat over thuis werken of relaxen, vrijwel alles wordt door middel van internet gedaan. Daarom kan het erg frustrerend zijn als het internet niet goed werkt of als het er helemaal niet is, bijvoorbeeld wanneer je net verhuisd bent. Het wordt dan tijd om een nieuw internetabonnement af te sluiten. Om het perfecte internetabonnement af te kunnen sluiten, zijn er een paar dingen waar opgelet kan worden.

Soort abonnement

Het eerste ding waar opgelet moet worden, is het soort abonnement. Er bestaan verschillende soorten abonnementen. Voordat er eentje afgesloten wordt, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen de abonnementen en wat het voordeligst zal zijn voor jou. Zo bestaat er een alles-in-één abonnement. Hierin zitten de abonnementen van het internet, de televisie en de vaste telefoon. Een alles-in-één abonnement is goedkoper dan wanneer de drie abonnementen afzonderlijk afgesloten worden, maar het is alleen handig wanneer alle abonnementen worden gebruikt. Veel mensen gebruiken, bijvoorbeeld, geen vaste telefoon meer. Dan hoeft hier ook niet betaald voor te worden. Voor deze mensen is het dan handiger om een internet-en-bellen abonnement af te sluiten. Het is ook mogelijk om een abonnement inclusief internet en tv af te sluiten, of om te gaan voor een abonnement met alleen internet. Goed kijken naar het soort abonnement kan veel geld besparen.

Internetsnelheid

Als het soort abonnement gekozen is, wordt er gekeken naar de gewenste internetsnelheid. De internetsnelheid wordt uitgedrukt in megabytes per seconde (Mb/s). Op basis van de hoeveelheid Mb/s er nodig zijn, kan er gekozen worden voor een lichte (tot 20 Mb/s), normale (van 20 tot 50 Mb/s) of zware (vanaf 50 Mb/s) internetverbinding. Hoe zwaarder de internetverbinding, hoe duurder het abonnement zal zijn. De internetsnelheid verschilt per postcodegebied, niet alles is overal mogelijk. Om deze reden wordt er gevraagd naar het postcodegebied wanneer internet abonnementen online worden vergeleken.

Internetverbinding

Dan is er nog een verschil in de internetverbinding bij verschillende providers. Er zijn vier verschillende technieken die in Nederland worden gebruikt: ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Glasvezel is hiervan de snelste vorm van internet. Het is ook betrouwbaarder dan de andere drie technieken, maar het is nog niet beschikbaar in ieder postcodegebied. Het is dus niet voor iedereen een optie om te gebruiken. Na een glasvezelverbinding wordt kabelinternet als beste gezien. Kabelinternet heeft een hoge internetsnelheid en een stabiele verbinding. De kabel wordt wel vaak gedeeld met buren, waardoor het internet iets kan vertragen. Om te weten welke internetverbinding het beste bij welk postcodegebied past, of mogelijk is, kan er online gemakkelijk gekeken worden.

Als er op bovenstaande aspecten gelet wordt, is het kiezen van een nieuw internetabonnement zo gebeurd!