Flitskrediet aanvragen

flitskrediet aanvragen

Wil je heel snel geld aanvragen, maar heb je tijdelijk geen saldo op je rekening? Dan kan flitskrediet aanvragen een oplossing zijn. Hoe werkt het aanvragen van flitskrediet, en is dat verstandig? Op deze en andere vragen geven we antwoord in dit artikel.

Hoe werkt flitskrediet?

Flitskrediet is letterlijk krediet dat je in een flits krijgt. In sommige gevallen kan het al in een paar minuten op jouw bankrekening staan. Meestal doet de firma die flitskrediet verstrekt dat op basis van het ontbreken van een BKR-registratie. Dat checken kan automatisch, waardoor de verstrekker van een flitskrediet automatisch een beslissing kan nemen. Dat betekent in de praktijk dat jij binnen een paar minuten je geld hebt. Natuurlijk doet de verstrekker van flitskrediet dat niet gratis. De rentes op flitskrediet zijn hoog, rond de 10% op jaarbasis. Maar meestal duurt een flitskrediet, maar kort, rond de twee maanden. Dan ben je minder kwijt, iets van 2% van het geleende bedrag.

flitskrediet aanvragen

Snel geld, tegen hoge rente

Vroeger brachten verstrekkers van flitskrediet woekerrentes in rekening, vaak wel 20% per jaar of meer. Gelukkig is hier door ingrijpen van de overheid een einde aan gekomen. De rentes die ze nu rekenen, dus rond de 10% per jaar, zijn nog steeds vrij hoog, maar meer behapbaar. Ook voor mensen die verstandig met geld omspringen is flitskrediet nu interessanter als tijdelijke overbrugging, als je bijvoorbeeld veel kortlopende schulden hebt die je snel af moet lossen en je krijgt op middellange termijn genoeg geld binnen. Stel, je leent ongeveer € 1500 die je in twee maanden af moet lossen. Dan kost je dit aan rente ongeveer € 75. Maar als je daarmee snel vijf kleine schulden af kan lossen, bespaar je daarmee honderden euro’s aan incasso en deurwaarderskosten. Dus dan is het wel slim.

Gebruik flitskrediet verstandig

Gebruik flitskrediet nooit om dure dingen te kopen, tenzij dat dingen zijn, zoals een wasmachine of een vervoermiddel, die je echt nodig hebt. Of om iemand anders geld te lenen. Geld lenen kost geld, en flitskrediet is een dure manier om geld te lenen. Heb je structurele geldproblemen, overleg dan met de sociale dienst over schuldhulpverlening. De ambtenaren van de sociale dienst hoeven niet aan je te verdienen, dus die kan je in principe vertrouwen. Wil je meer weten over flitskrediet, kijk dan op Bankr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *