Een eigen manege beginnen

Heb jij een grote passie voor paarden? Dan past een manege volledig in jouw straatje! Paarden zijn prachtige beesten die de beste verzorging nodig hebben. Hiervoor is een manege erg geschikt om paarden een echte thuisplek te geven, waar ook nog eens getraind kan worden. Wil jij daarom een manege opzetten? Lees hieronder hoe je dit het beste aanpakt!

Vind inspiratie

Niks is zo belangrijk als zelf op zoek gaan naar inspiratie voor een manege. Als jij zelf al veel bezig bent met paarden dan zul je ongetwijfeld weten wat er op een manege moet komen. Je kunt eens op andere maneges kijken om inspiratie op te doen. Vraag hen ook naar de keuzes die zijn gemaakt voor bepaalde onderdelen op een manege.

Maak een plan

Na het opdoen van inspiratie is het tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een plan. Hoeveel paarden zou je graag willen plaatsen op de manege? Hoe vaak wil je dat er per dag gereden wordt? Hoe groot moet dit veld zijn en hoe wordt deze grond onderhouden? Wat hebben paarden nodig als verzorging? Hoe vaak moet er verschoond worden? Vragen waar je vanaf het begin over na moet denken en die je mee moet nemen in het plan. 

Indeling manege

Je moet slim nadenken over de indeling van een manege. Je zult inrijpoorten kunnen gebruiken om ingangen en uitgangen aan te geven. Kijk hiervoor bij Poort en Hekwerk. Daarnaast wil je dat de stallen niet te ver van de verzorgingsspullen staan en houdt rekening met het looppad van paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *