Een nieuwe laptop kopen met oog voor het milieu? Kies voor refurbished!

refurbished laptops

Niet iedereen lijkt er even actief bij stil te staan, maar de problematiek omtrent het milieu en de opwarming van de aarde daagt in feite elke burger op de planeet uit verantwoorde keuzes te maken. Dit geldt ook voor pakweg het moment waarop je op zoek bent naar een nieuwe laptop. Vooropgesteld, dat je op een dag een nieuwe laptop nodig hebt valt niet aan te ontkomen. Veel mensen zijn nu eenmaal in zekere zin afhankelijk van hun laptop. Tel je daarbij op dat vele laptops een levensduur hebben van zo’n vijf jaar – of misschien net iets meer – dan weet je genoeg: je zult soms gewoon een nieuwe moeten kopen. Wil je deze aanschaf doen met het milieubelang in het achterhoofd, kijk dan of er bij de refurbished laptops iets voor je bij zit. 

Waarom zijn refurbished laptops zo goedkoop?

Refurbished laptops zijn laptops die doorgaans een paar jaar in het bedrijfsleven zijn gebruikt, maar nog prima jarenlang mee kunnen. Een aanbieder van deze refurbished laptops heeft deze meestal voor een erg lage prijs kunnen inkopen uit het bedrijfsleven. Dit verklaart dan ook waarom een refurbished laptop vaak wel honderden euro’s goedkoper is dan een nieuw exemplaar. 

refurbished laptops

Hoe worden deze laptops klaargestoomd voor een nieuw leven?

Een laptop uit het bedrijfsleven wordt niet onmiddellijk doorverkocht aan een consument. Eerst wordt deze namelijk grondig geïnspecteerd op tientallen punten in de software en de hardware. Pas als een laptop deze test doorstaat zal deze te koop worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *