Digitaliseren kun je leren!

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de titel is een beetje misleidend. Natuurlijk kun je leren om beter om te gaan met de vragen in dit digitale tijdperk maar als je een bedrijf hebt en je wilt echt digitaliseren, kan je dat beter over laten aan de professionals. Wel is het goed je te verdiepen in de mogelijkheden. Want er zijn er zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom staat hieronder een van de mogelijkheden beschreven. Hopelijk kan het je een beetje op weg helpen! Natuurlijk zul je nog veel meer moeten lezen en je verdiepen in het onderwerp maar als je deze blog leest, heb je in ieder geval een begin gemaakt en dat is ook wat waard! 

Wat levert het me op?

Digitaliseren kan enorm veel opleveren. Ten eerste heb je een beter overzicht over wat er precies in je bedrijf gebeurd. Er zijn mogelijkheden om alles in een systeem te verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sap Business One. Dit is een leidend ERP systeem. ERP staat voor Enterprise Resource Planning en is een geïntegreerde softwareoplossing die alle bedrijfsprocessen van verkoop tot productie, logistiek en bedrijfsadministratie verbindt en informatie centraal opslaat. Dit zorgt ervoor dat je meer overzicht krijgt maar ook dat je efficiënter kan werken en dus de klant beter kan helpen. Zoals je ziet zijn het een hoop moeilijke woorden bij elkaar. Daarom is het ook verstandig om de plannign en implementatie aan professionals over te laten. Zij stellen samen met jou het plan op zodat je precies weet waar ze mee bezig zijn en waar je voor betaald.

Kan het niet op de ouderwetse manier?

Natuurlijk zijn er bedrijven die nog steeds 'oldskool' werken. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, behalve dat je er veel klanten door mist en je minder effiëcient werkt. Zeker voor de wat grotere bedrijven wordt het inmiddels een onmisbare stap die ze moeten gaan maken. De tijd dat je aan de deur langs ging bij de klant en dan een tijd moest afwachten op het volgende gepsrek is al lang voorbij. Klanten willen graag duidelijkheid, snelheid en betrouwbaarheid. Een stukje digitalisering kan daar enorm bij helpen. Natuurlijk zijn de medewerkers nog altijd enorm belangrijk. Zij zijn het gezicht van het bedrijf, de spreekbuis en de professional. Dit houdt echter niet in dat het achter de schermen allemaal wat soepeler zou kunnen verlopen. Denk er maar eens rustig over na!