De tuin klaarmaken voor de zomer

Het is momenteel carnavalsvakantie maar deze vakantie staat ook wel bekend als de krokusvakantie. Naar mijn mening is de krokusvakantie altijd het eerst teken van het eind van de winter en het begin van de lente. Dit betekent dat er weer lekkere warme en zonnige zomerdagen aankomen en dat de dagen weer langer worden. Ontzettend fijn dus. Maar voor diegenen die een grote tuin hebben staat er ook weer werk voor de boeg. Je moet namelijk ervoor zorgen dat je tuin weer op orde wordt gebracht. Daarnaast is het ook een goed idee om een leuk project te beginnen om de tuin er nog mooier op te maken. In dit artikel bespreken we hoe je je tuin klaarmaakt voor de zomer.

Afval weghalen

Nadat er in de winter vele stormen zijn overgewaaid en alle planten, bloemen en bomen hun bladeren hebben laten vallen is er vaak veel rotzooi in de tuin wat moet worden opgeruimd. Voordat je begint met het planten van nieuwe bloembollen bijvoorbeeld is het eerst een goed idee om de tuin op orde te brengen en al het afval, zoals oude takken, bladeren etc. weg te halen. Op deze manier is je tuin klaar voor een nieuwe bloei en hebben planten ook ruimte om te groeien.

Plant nieuwe bollen

Het begin van de lente is altijd een goed moment om nieuwe bloemen te planten die in de lente en zomer zullen opbloeien. Je kunt natuurlijk beginnen met tulpenbollen en krokusbollen zodat je al in het voorjaar mooie bloemen hebt om van te genieten. Niks is mooier dan een bloeiende tuin in het voorjaar en zomer.

Begin een project

Wanneer je het echt ambitieus wilt aanpakken is het een heel goed idee om een project te beginnen. Op deze manier wordt je tuin nog bijzonderder en het kan zelfs waarde toevoegen aan het huis. Als je kinderen hebt kun je bijvoorbeeld samen met je kinderen een boomhut bouwen. Een ander goed idee is zelf een zwembad inbouwen. Je kunt een zwembad in de tuin hebben en dit hoeft geeneens zo duur te zijn. Je kunt beginnen met het huren van een kleine graafmachine en een shovel. Na het graven hoeft een inbouwzwembad slechts een paar duizend euro te kosten. Het is heel goed mogelijk om voor tweeduizend tot drieduizend euro een prachtig zwembad in de tuin hebben. Dit is een prachtige toevoeging voor je tuin.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*