4 redenen voor het dragen van bedrijfskleding belangrijk is

In dit artikel zijn een paar belangrijke reden voor het dragen van bedrijfskleding

1. Veiligheid

Het dragen van werkkleding of bedrijfskleding wordt steeds belangrijker. De belangrijkste reden waarom het dragen van de juiste werkkleding zo belangrijk is, is voor de veiligheid en/of bescherming. De juiste bedrijfskleding moet kunnen voldoen aan de verschillende specifieke eisen die per werkomgeving weer anders kunnen zijn. Zo kan een werkomgeving specifieke eisen hebben als het gaat om de keurmerken van de werkkleding. Zo bestaan er bepaalde keurmerken waar bijvoorbeeld werkschoenen aan moeten voldoen. Denk hierbij aan werkschoenen met een garantie tegen val- of stootschade, grisport werkschoenen met of zonder stalen neus, antislipprofiel, energie-absorberende hak etc. Daarnaast is het voor een bedrijf belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de juiste werkkleding, zo kan goede werkkleding die past bij de werkomstandigheden een bijdrage leveren aan het verlagen van het ziekteverzuim.

2. Professionaliteit

Naast dat het dragen van de juiste werkkleding je beschermt, heeft het dragen van werkkleding ook een professionele uitstraling. Het laat zien dat je als bedrijf goed nadenkt over de juiste werkkleding en dat oogt dan ook een stuk professioneler. Uitstraling, comfortabel en veiligheid zijn aspecten waar een werkgever naar streeft als het gaat om de werkkleding die de werknemers dragen tijdens het werk. Bedrijfskleding vormt een eenheid onder de werknemers van een bedrijf. Het geeft een professionele uitstraling om het bedrijf te representeren.

3. Gelijkheid op de werkvloer

Het dragen van bedrijfskleding op de werkvloer zorgt voor conform en gelijkheid onder de werknemers. De werknemers hebben/krijgen het gevoel dat het een eenheid is en dat het in groepsverband toewerkt naar de doelstellingen van het bedrijf. Daarnaast hoeft het personeel niet meer na te denken over een correcte kledingkeuze voor het bedrijf. Het dragen van comfortabele werkkleding wordt gewaardeerd door het personeel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld werknemers die dezelfde werkpolo of werkshirt dragen. Medewerkers raken sneller verbonden aan het bedrijf en dragen met trots het merk van het bedrijf. Het inspireert de medewerkers om aan de verwachtingen te voldoen van een bedrijf, waardoor dit een positief effect heeft op de loyaliteit van de medewerker. Deze loyaliteit van de medewerkers is essentieel voor succes en groei van een bedrijf.

4. Herkenbaarheid

Elk bedrijf wilt zoveel mogelijk naamsbekendheid creëren. Uiteraard is de functionaliteit van bedrijfskleding het allerbelangrijkste, maar de uitstraling van werkkleding mag ook zeker niet vergeten worden. Een van de meest voorkomende manieren om de naamsbekendheid van een bedrijf te promoten is door het bedrukken van werkkleding. Het bedrukken van werkkleding met een bedrijfslogo, slogan of persoonlijke bedrukking heeft een positief effect als het gaat om de merkbekendheid of de naamsbekendheid van een bedrijf