header2

Tempeest maakt verhalen op locatie beleefbaar

Tempeest maakt verhalen op locatie beleefbaar. We maken games, storytrails, audiotours en interactieve verhalen. Dat noemen we ook wel ‘mobiele beleving’. Je hebt als gebruiker namelijk een belangrijke rol; jouw keuzes en acties zijn van invloed op  het verhaal. Dat maakt elke beleving uniek!

Onze producten zijn bij uitstek geschikt voor musea, erfgoed- of toeristische locaties. Voor Lost in Time, ons eerste product, ontwikkelden we zelf een locatiebewust content management systeem. Ons eigen systeem biedt veel meer mogelijkheden dan op de markt verkrijgbare systemen. Zo kunnen we geavanceerde, locatiebewuste games inbouwen in een applicatie en kan ons systeem ook overweg met de afstand tot een locatie. Denk daarbij aan muziek die steeds harder gaat spelen naarmate je dichterbij een locatie komt. En uiteraard toont ons systeem alle mogelijke content afhankelijk van locatie (foto’s, muziek, geluid, video’s).

Tot nu toe ontwikkelden we de volgende producten en concepten:

  • Lost in Time, de eerste interactieve stadstour op de iPad. Je speelt het door met je iPad door de stad te lopen, te puzzelen, te speuren en opdrachten uit te voeren. De versies in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort Centrum ontwikkelden we in eigen beheer. Voor de Stichting Levende Historie in Amersfoort ontwikkelden we een speciale versie van Lost in Time die heel specifiek de geschiedenis van het gebied rondom de Koppelpoort beleefbaar maakt. Voor scholen in de omgeving wordt ook een lespakket ontwikkeld.
  • Dig Around, een spannende archeologiegame die laat zien wat in de bodem verscholen ligt. Het concept is volledig uitgewerkt, we zoeken nog partners om Dig Around te realiseren.
  • Yab Yum Experience, dé manier om de roemruchte geschiedenis van deze Gentlemen’s Club écht te beleven. Wat betekende het om Yab Yum als klant te bezoeken? Of nog spannender, kies voor het perspectief van één van de gastvrouwen en ervaar hoe het was om bij Yab Yum te werken. Dit concept is uitgewerkt op verzoek van de nieuwe eigenaren van Yab Yum, maar nog niet gerealiseerd.

Andere locaties waar we heel graag zouden willen werken, zijn inspirerende erfgoedlocaties, kastelen, openluchtmusea en mooie plekken in de natuur met een verhaal dat je niet meer kunt zien maar wel geweldig is om weer tot leven te wekken!

KarenTempeest maakt verhalen op locatie beleefbaar